23948sdkhjf

Mode- og tekstilbranchen bønfalder politikerne om corona-hjælp

Med efterhånden en global nedlukning af både grænser og butikker som følge af corona-pandemien beder en samlet mode- og tekstilbranche nu politikerne om hjælp til at håndtere de økonomiske udfordringer, det medfører.

- Vores medlemsvirksomheder, som er leverandører til detailhandlen, bliver i stor stil mødt med krav om annullering af ordrer fra tøjbutikkerne. Det efterlader modevirksomhederne i et dilemma: De kan godtage annulleringen uden reel mulighed for at sælge varerne til anden side, eller de kan tage chancen og levere varerne uden at vide, om butikken nægter at betale eller går konkurs i mellemtiden, siger Thomas Klausen, adm. direktør i Dansk Mode & Textil (DM&T), i en pressemeddelelse.

- Derfor er vores appel til politikerne, at de nu giver tilladelse til, at virksomheden, der har solgt på kredit, kan få udleveret varerne fra konkursboet. Det skal ske hurtigt og effektivt fra kurators side, da modevarer vil være uden reel værdi, hvis de først udleveres efter to-tre måneder, siger Thomas Klausen.

Vil have eftergivet husleje

Den manglende omsætning i de fysiske butikker er også noget, der kan mærkes i branchen. Nogle butikker har mistet al deres omsætning, fordi kunderne holder sig inden for hjemmets fire vægge.

- Vi anmoder derfor politikerne om, at udlejere pålægges at give nedslag i huslejen eller helt giver afkald på den i en periode, siger Thomas Klausen og fortsætter:

- Indtil videre har vi set, at alle andre aktører, såsom leverandører og banker har været villige til at se på øget kredit til detailhandlen, og derfor vil det undre mig, hvis ikke også udlejere pålægges at tage deres del af ansvaret for at afbøde de økonomiske udfordringer. Det kan være definerende for, om detailhandlen overlever corona-tiderne eller ej.

I Esbjerg Storcenter har man allerede truffet beslutning om at give butikkerne henstand for huslejen i april.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171